Școala și elevii cooperează: Consiliul Elevilor

miercuri, 1 iunie 2022

1 iunie - Ziua Copilului

 

Copilăria este cea mai frumoasă etapă a vieții fiecăruia.
Este o lume mirifică
  in care tristețea nu-si găsește locul si unde există doar bucuria de a trăi. Este lumea pe care oricât ne vom strădui, nu o vom putea înțelege pe deplin niciodată. Copilăria face parte parcă dintr-o altă lume. O lume a basmelor, a inocenței și a naivității, o lume ireală și fantastică, plină de emoție, bucurie și culoare. Un tărâm magic, un tărâm al fanteziei in care fiecare copil gustă din splendorile vieții.
Copilăria este un loc și un timp al fericirii, o insulă a nemuririi luminată de soarele primei vârste. Este un spațiu al fericirii și al veseliei continue, în care realitatea este înlocuită cu un spațiu imaginar și ideal. Este un timp mitic și fericit, în care visul devine realitate, iar realitatea devine basm.
Copilăria va rămâne in memoria fiecăruia ca un reper a ceea ce înseamnă Fericirea.
Nu știm când și unde începe și nu știm când și unde se termină. Ne trezim doar că nu mai suntem copii, că am ieșit din copilărie, uneori fără  o fi trăit pe deplin…  Copilăria este singurul moment al vieții în care trăim totul la maximă intensitate.
Copilăria pune bazele întregii vieți. Ea reprezintă etapa formării caracterului și a dezvoltării anumitor aptitudini  care o să ne urmărească întreaga viață.

Dragi copii,

Astăzi este ziua voastră. Cel puțin, așa consideră unii dintre noi. Eu îndrăznesc să spun că în fiecare zi vă putem sărbători, pentru că nimic nu ne aduce mai multă bucurie nouă, celor mari, decât fericirea voastră, decât zâmbetul vostru, decât frumusețea inocenței voastre.

Copilăria este cea mai frumoasă perioadă a vieții noastre, sau, mai bine zis, cea mai lipsită de griji. Pentru că așa i-a lăsat Dumnezeu pe copii în lumea aceasta. Să se bucure de tot ceea ce este frumos, curat, sincer...  Să aducă bucurie părinților prin prezența și prin felul lor de a fi.

Să fii copil înseamnă să nu ai griji, greutăți sau gânduri despre ziua de mâine. Înseamnă să ai imaginație nelimitată și zâmbet pe față în orice zi. Înseamnă să ai alături părinți, înseamnă să greșești iar, iar …și iar, până vei reuși.

Să fii copil înseamnă să trăiești cea mai frumoasă perioadă din viață unde orice este posibil: copilăria. Înseamnă să trăiești în afecțiune și dragoste inexplicabilă, dar să o oferi și tu pentru a-i face pe cei din jur fericiți.

Copilăria este inexplicabil de frumoasă, iar când vom deveni adulți,ne vom gândi  cu regret, dacă n-o vom prețui cum se cuvine.

A fi copil înseamnă un infinit de ”BUCURII”!

În cinstea tuturor copiilor,

LA MULŢI ANI!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu