Școala și elevii cooperează: Consiliul Elevilor

joi, 5 decembrie 2024

Tabăra Richita

 


    Între 29 octombrie – 1 decembrie, elevii Școlii Gimnaziale ”Nicolae Vlad” Pucheni au participat la tabăra desfășurată la Centrul de activități Richita prin intermediul proiectului „Natura la clasă” inițiat de Fundaţia Conservation Carpathia. Prin intermediul activităților desfășurate, copiii au învățat lucruri noi despre natură, au făcut drumeții în aer liber, au înțeles ce înseamnă spiritul de echipă și au rămas cu amintiri de neuitat.

    Am întâlnit oameni minunați, care sfințesc acest loc magic cu disponibilitatea de a rupe bucăți din sufletul lor pentru a le dărui copiilor clipe de neuitat, clipe ancorate într-un prezent plin de provocări și bucurii neașteptate, clipe în care nici nu-ți dai seama cum iti depășești limitele de comunicare, de timiditate, de lucru în echipă contra cronometru și totul devine o comuniune de spirite libere și creative.

Richita – cel mai mare Centru de Activități și Explorarea Naturii din România 

Centrul de activități Richita oferă cele mai bune condiții pentru descoperirea lumii vii: activități pentru grupuri care pot explora natura chiar în pădurile protejate ale fundaţiei, nemijlocit, pe tot parcursul anului. Centrul Richita oferă toată infrastructura necesară de învățare la standarde înalte, în ciuda faptului că vorbim despre o clădire aflată în mijlocul pădurii.

Richita este o cabană de înaltă eficienţă energetică, reconstruită cu materiale naturale şi tehnologie proprie, bazată pe energie 100% regenerabilă. Asigură un mediu sănătos, confortabil, cu un impact minim asupra naturii. Întreaga clădire se bazează pe un sistem de ultimă generație de încălzire în perete. În izolarea clădirii au fost folosite în totalitate materiale cu fibră de lemn, lut și paie, iar acoperișul verde este acoperit cu iarbă naturală. Investiția totală pentru acest proiect a depășit 1 milion de euro și a fost finanțată de mai multe fundații.

„Educația este unul dintre pilonii cei mai importanți în dezvoltarea unor generații viitoare pregătite, în adevăratul sens al cuvântului, pentru o lume dezvoltată durabil. În acest sens, în cadrul proiectului LIFE Carpathia, finanțat de Comisia Europeană prin programul LIFE Nature, fundația împreună cu partenerii de la Pro Park vor desfășoară o serie de activități educaționale cu zeci de tineri din zona Munților Făgăraș. Astfel, cu ajutorul activităților dezvoltate în cadrul Centrului de la Richita, tinerii sunt mai aproape de natură, o vor „gusta” și vor întelege mai bine importanța conservării ei pentru o viață în armonie.”  - Barbara Promberger, director executiv al Fundației Conservation Carpathia.
































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu