Ziua Mondială a Apei
Ziua mondială a apei se marchează anual la 22 martie, pentru a atrage atenţia, la nivel mondial, asupra importanţei apei.
Tema zilei pentru 2018 ''Natură pentru apă'' este axată pe explorarea soluţiilor din natură pentru a face faţă provocărilor legate de apă cu care ne confruntăm în secolul al XXI-lea - inundaţii, secetă, poluare. Daunele aduse mediului, împreună cu schimbările climatice, conduc la crize legate de resursele de apă existente în întreaga lume.
Ecosistemele deteriorate afectează cantitatea şi calitatea apei disponibile pentru consumul uman. În prezent 2,1 miliarde de oameni trăiesc fără a avea acces la apă potabilă în condiţii de siguranţă, fiindu-le afectate sănătatea, educaţia şi mijloacele de trai. Potrivit www.unenvironment.org 80% din apele uzate sunt deversate netratate în mediu, iar 1,8 milioane de oameni sunt expuşi anual la apă contaminată. Se impune să conştientizăm faptul că soluţiile bazate pe natură au potenţialul de a rezolva multe dintre provocările legate de apă.
Apa este izvorul vieţii pe pământ, toate
fiinţele vii au nevoie de ea pentru a supravieţui. Pornind de la această afirmaţie unanim
acceptată, proiectul nostru îşi propune să îi facă pe copii să descopere cât de
complex şi de minunat este acest element natural, cât de indispensabil ne este
el în tot ce facem, cum ne ajută el să fim ceea ce suntem şi să avem ceea ce
avem, să îl preţuim şi să îl protejăm, gândindu-ne că,de fapt, ne protejăm pe
noi.
În fiecare an, la 21 martie, este celebrată ziua internațională a pădurilor.
Inițiativa își propune să sporească gradul de conștientizare asupra gestionării, conservării și dezvoltării durabile a tuturor tipurilor de suprafețe forestiere, în beneficiul generațiilor prezente și viitoare.
ONU recomandă celor 193 de state membre să organizeze campanii susținute de plantare a arborilor.
Pădurile acoperă o treime din masa terestră a Pământului, găzduiesc cele mai diverse ecosisteme biologice, și exercită funcții vitale pentru întreaga planetă, de ele depinzând aproape un miliard și jumătate de oameni.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu