Școala și elevii cooperează: Consiliul Elevilor

marți, 18 decembrie 2018

18 decembrie 2018 - Cvintetul anotimpurilor

Socotește că viața-i o pânză
Urzită din fire de praf și raze de soare,
Căci lumea- ți pare mai mică, văzând
Cum cerul coboară spre tine, când obstacole învingi, dar
Ea prea mare îți pare, când gustul înfrângerii -l simți.
Slăbiciunea însă devine tărie, când lupți doar cu tine.


Succesul,
onorant,  riscant
răsplătind, stimulând, provocând ,
Ne urcă sau coboară,
Treaptă 

       Marți, 18 decembrie, în spațiul primitor al Bibliotecii Județene Ion Heliade Rădulescu  s-a desfășurat cea de- a X-a ediție a Concursului  Cvintetul anotimpurilor, etapa  județeană,  cu tema   ”Patrimoniul național la ceas aniversar”. Tema s-a încadrat firesc în anul în care celebrăm  Centenarul Marii Uniri -  100 de la Marea Unire de la Alba-Iulia, 100 de ani de la făurirea statului național unitar român.

     Începând cu ora 12 au sosit, entuziaști,  așa  cum le stă bine celor de vârsta lor,  peste 150 de elevi și odată intrați  în sala de conferințe a  Bibliotecii, au pătruns  în atmosfera regală a  culturii. Înconjurați de cărți, de picturi și de sunetele muzicii clasice, elevii s-au lăsat vrăjiți de ambianța elevată care le-a facilitat intrarea în lumea creației.
     Inedit  prin  modalitate de  susținere a probelor  (echipaje formate din  3 elevi) , provocator prin eterogenitatea participanților, concursul a fost pentru elevi și în acest an  un prilej  de  descoperire/ autodescoperire a forțelor creative și  de  exersare a abilităților de  comunicare  față-n față.  Indiferent de rezultatul obținut de elevi, pentru toți, participarea  a însemnat  un prilej  excelent de a deveni mai buni, mai încrezători în sine și mai toleranți, mai sensibili, mai respectuoși față de miracolul diversității.
Domnul Vlăduț Andreescu, managerul Centrului Europe Direct Târgoviște , având alături  liceeni voluntari,  i-a antrenat  pe elevi într-o activitate de tip nonformal. Prin intermediul unui teatru forum a avut loc un schimb de idei şi opinii prin care elevi de vârste diferite au  căutat  împreună soluţii sau modele de acţiune potrivite cu situaţii din viața școlii.
     Și în acest an, elevii Școlii Gimnaziale ”Nicolae Vlad” Pucheni și-au confirmat valoarea, obținând Premiul al II-lea la secțiunile Cvintete, Acrostih, Jurnalul de reflecție și mențiune la secțiunea Postere. 










 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu