Școala și elevii cooperează: Consiliul Elevilor

marți, 1 iunie 2021

1 iunie - Ziua Copilului

 

  La multi ani, copii! Este 1 Iunie! Este ziua voastra!

Copilăria – cea mai frumoasă perioadă a vieții, învăluită de un farmec deosebit și dulce precum mierea albinelor. Momente in care poți zîmbi din toată inima simțindu-te fericit(ă), fără griji și nevoi, să te joci ore în șir alături de prietenii în compania cărora totul în jur îți surâde și cu care mai faci câte o năzbâtie pentru care părinții te mai dojenesc din când în când, însă e de ajuns doar o singură privire ce le înmoaie inima și tristeţea lor dispare, clipe unice în care viața îţi arată cele mai frumoase laturi ale sale, mergând alături sentimente extraordinare, cu o stare sentimentală şi de spirit absolut diferită şi deosebită – iată acestea sunt caracteristicile de bază ale copilăriei.

A fi copil înseamnă a lua tot de la această perioadă a vieţii, a alege calea spre fericire şi o viaţă mai bună, deoarece bucuria şi fericirea adevărată sunt lucruri într-adevăr preţioase, ce nu se cumpără şi nici nu se vând, ci care pot fi regăsite doar în inimă, fiindcă stă în puterea ta să indici calea spre o viaţă mai puţin primejdioasă, o viaţă fericită.

 


Copilăria este lumea mirifică din care lipsește tristețea. Aici, copiilor li se citește mereu pe fețe veselia, iar grijile îi ocolesc cu încăpățânare. În acest tărâm al fanteziei, buzele lor știu doar să râdă, iar sufletele lor zboară precum fluturii suavi în lumina caldă a soarelui de primăvară. Inocența cu care copiii își trăiesc copilăria este asemenea gingășiei prin care florile gustă din splendoarea vieții.

 

Copilăria este cu siguranță cea mai prețioasă perioadă a vieții. Când ești copil, abia aștepți să crești și să faci ce vrei tu, fără să mai fii îngrădit de părinți.

Când crești și dai piept cu viața reală, începi să-ți dorești să fii din nou acasă la părinți și să nu ai niciun fel de grijă pe cap. Să nu trebuiască să te gândești la facultate/job/familie și să îți stea mintea doar la ceea ce vrei tu.


 

Ziua Internaţională a Copilului este un prilej de a sărbători în fiecare an puritatea şi inocenţa copilăriei. Astăzi, mai mult decât în fiecare zi, celebrăm drepturile copiilor şi datoria pe care o avem de a le oferi o creştere şi dezvoltare armonioasă, într-un climat stabil în care calităţile şi aptitudinile lor să se manifeste deplin.

Copiii sunt viitorul nostru şi ceea ce semănăm astăzi, vom culege mâine. Copiii sunt cea mai prețioasă avere a unei naţiuni, iar modul în care aceştia vor creşte şi vor evolua, devenind la rândul lor adulţi, reprezintă garanţia stabilităţii şi siguranţei generaţiilor viitoare.


Când sărbătorim Ziua Internațională a Copilului?

Ziua Internațională a Copilului este o sărbătoare dedicată tuturor copiilor lumii. În foarte multe țări, este sărbătorită la 20 noiembrie, ziua în care s-a adoptat Declarația Națiunilor Unite pentru Drepturile Copilului. Însă în România, Ziua Copilul, este sărbătorită în data de 1 iunie. 

La 16 noiembrie 2016, președintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind promulgarea legii prin care este modificat Codul muncii prin declararea zilei de 1 iunie - Ziua Copilului ca sărbătoare legală în care nu se lucrează. Astfel, din 2017, ziua de 1 iunie este nelucrătoare.

Majoritatea țărilor au ales ziua de 1 iunie, prima zi de vară, pentru a sărbători Ziua Internațională Copilului, cu toate acestea 20 noiembrie fiind o dată populară în țări precum Canada, Marea Britanie, Suedia, Spania, Olanda, Franța, Grecia sau Islanda.


 

 







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu