Școala și elevii cooperează: Consiliul Elevilor

sâmbătă, 18 septembrie 2021

 Let’s Do It, România! 2021


      Pe 18 septembrie, 175 de țări din comunitatea Let’s Do It, World se unesc într-o cauză comună: o lume fără deșeuri. Let’s Do It, Romania! organizează sâmbătă o nouă zi de Curățenie Națională, eveniment în care voluntarii vor strânge deșeurile din natură. Printre voluntari se află și un grup de elevi inimoși de la Școala Gimnazială ”Nicolae Vlad” Pucheni, alături de profesorii lor.

      Şcoala are menirea de a organiza si desfășura o vie și susţinută mișcare de educaţie ecologică și protecţie a mediului, iar elevii sub îndrumarea cadrelor didactice pot și trebuie să formeze marele detașament de apărători ai naturii. Adevărata educaţie ecologică își va atinge scopul numai când se va reuși ca elevii – cetăţenii de mâine – să fie convinși de necesitatea ocrotirii naturii și să devină factori activi în acţiunea de conciliere a omului cu natura. Fiecare elev trebuie să se transforme într-un ocrotitor conștient al naturii. O oportunitate de a cultiva civismul și responsabilizarea fiecărui individ pentru mediu este Proiectul global „Let’s Do It!”.





     Iată rezultatele intervenției: comportamente responsabile ale elevilor, atitudine și implicare față de mediul înconjurător, mormane de saci cu deșeuri și tot ce-a putut scăpa mâna iresponsabilă a omului, spațiu igienizat, parteneriat reușit, bucurie. Bucuria unei activități împreună, a unui timp pentru și în natură, pentru și prin muncă, cu noi și despre noi. Felicitări pentru elevii și profesorii implicați, pentru susținătorii proiectului și pentru această inițiativă. 







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu