Școala și elevii cooperează: Consiliul Elevilor

vineri, 19 noiembrie 2021

”SĂPTĂMÂNA EDUCAȚIEI GLOBALE - 2021” - 15-21 noiembrie 2021

 ”It's our world ! Let's take action together !” - "Este lumea noastră, să acționăm împreună !"


Săptămâna Educației Globale este un eveniment de conștientizare la nivel european, care are loc anual în instituții educaționale formale și non-formale din întregul continent. Are o temă diferită în fiecare an. Tema din acest an a fost ”Este lumea noastră! Să acționăm împreună!” (16 – 20 noiembrie 2020).
Elevii și cadrele didactice din Școala Gimnazială ”Nicolae Vlad” Pucheni au desfășurat diverse acțiuni, prin care au abordat aspecte legate de diversitate și inegalitate la nivel local și global și au încercat să încurajeze:
• Conștientizarea lumii extinse și a rolului nostru de cetățeni ai lumii;
• Atitudini de respect pentru diversitate și abilități de comunicare interculturale;
• Responsabilitatea pentru acțiunile noastre;
• Abilitatea de a lua măsuri pentru a face lumea un loc mai echitabil și durabil.




    Prin activitățile desfășurate, am încercat să demonstrăm că suntem conștienți de problemele actuale existente la nivel global și că încercăm ca toate acestea să nu rămână doar la nivel de constatare, pentru că depinde de fiecare dintre noi să facem ca lumea în care trăim să fie mai bună nu doar pentru noi, dar și pentru generațiile viitoare.









În cadrul săptămânii educaţei globale ne-am propus să atingem inimile şi sufletele oamenilor cu imaginile însoţite şi de îndemnuri specifice temei noastre.















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu