Școala și elevii cooperează: Consiliul Elevilor

luni, 22 mai 2023

Prevenirea consumului de droguri

   


       În data de 13 martie 2023 la Școala Gimnazială ”Nicolae Vlad” Pucheni s-a desfășurat o activitate de prevenire a consumului de droguri în colaborare cu Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Dâmbovița.

Drogurile reprezintă un fenomen social și sanitar complex, care afectează milioane de persoane din lume. Drogurile ilicite pot avea consecințe negative enorme, nu numai pentru persoanele care le consumă, ci și pentru familiile și comunitățile lor.

Consumul de droguri generează costuri enorme și prejudicii pentru sănătatea și siguranța publică, mediu și productivitatea muncii. De asemenea, acesta aduce cu sine amenințări la adresa securității legate de violență, criminalitate și corupție.

      Doamna comisar-șef de poliție, Nicoleta Bobe, a subliniat faptul că mulți tineri de azi, cu precădere adolescenți, fac parte dintr-o generație debusolată, fără modele și fără dorința de a le căuta. Lipsa de afecțiune și de determinare acasă și la școală îi face vulnerabili în fața celor mai mărunte probleme cu care se confruntă. Pentru a scăpa de singurătate, de indiferența cu care sunt tratați în familie, de familia dezorganizată, de violența fizică și psihică a părinților, deseori se înregimentează în grupuri infracționale. De la primul joint cu canabis fumat din curiozitate, traficanții de droguri îi fac să devină dependenți.














Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu