Școala și elevii cooperează: Consiliul Elevilor

sâmbătă, 9 martie 2024

Stop Bullyingului – ( Spune NU intimidării )


     În data de 8 martie s-a desfășurat la Școala Gimnazială ”Nicolae Vlad„ Pucheni prima activitate  din cadrul 𝐏𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭𝐮𝐥𝐮𝐢  𝐞𝐝𝐮𝐜𝐚ţ𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥𝐒𝐭𝐨𝐩 𝐁𝐮𝐥𝐥𝐲𝐢𝐧𝐠-𝐮𝐥𝐮𝐢 (𝐒𝐩𝐮𝐧𝐞 𝐍𝐔 𝐢𝐧𝐭𝐢𝐦𝐢𝐝ă𝐫𝐢𝐢 )” .

    Obiectivele acestei  activități  au fost înţelegerea conceptului de „bullying” precum si identificarea şi conștientizarea factorilor care pot determina comportamente de tip bullying.

    Fenomenul bullying este prezent din ce în ce mai mult în unitățile de învățământ, pe stradă, în mediul online (cyberbullying), peste tot. Dacă în trecut ne confruntam în mediul școlar cu acte de violență, în prezent discutăm tot mai des de bullying/hărțuire/intimidare, ceea ce reprezintă o formă avansată de violență tocmai prin repetitivitatea cu care se manifestă comportamentele de tip bullying/hărțuire. S-a considerat necesară o campanie de prevenire și combatere a bullying-ului la nivelul județului pentru ca toți elevii să beneficieze de activități educative, de consiliere, care să îi îndrume spre adoptarea unei atitudini pozitive față de ceilalți, de respect, ajutorare reciprocă. Prin promovarea empatiei, a acceptării diferențelor celorlalți, putem construi starea de bine a elevilor și a cadrelor didactice, dar și o atmosferă benefică învățării în școală.









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu