Școala și elevii cooperează: Consiliul Elevilor

sâmbătă, 2 aprilie 2022

ZIUA PORȚILOR DESCHISE

 


      Ziua Porţilor Deschise este unul dintre cele mai frumoase evenimente din viaţa şcolii noastre, atunci când pentru prima dată, cei mai mici copii, împreună cu părinţii lor, se pot conecta la mediul nostru şcolar. Evenimentul de anul acesta, desfășurat vineri, 1 aprilie 2022, s-a adresat părinţilor din comuna Pucheni, ai căror copii urmează să fie înscrişi în clasa pregătitoare în anul şcolar 2022 - 2023. Aceștia au putut vizita spațiile destinate activităților clasei pregătitoare, au aflat detalii despre oferta educațională și au avut ocazia de a discuta cu personalul unității implicat în această activitate.



CE TIP DE ACTIVITĂŢI SE VOR DESFĂŞURA LA CLASA PREGĂTITOARE?

• Copiii îşi vor dezvolta capacitatea de a comunica, vor stabili sau consolida primele contacte cu lumea numerelor şi a literelor, vor învăţa să observe mediul înconjurător şi să interacţioneze cu ceilalţi copii, prin jocuri didactice, activităţi în echipă, activităţi de descoperire, prin desen sau muzică.

• Clasa pregătitoare este un timp de acomodare a copilului cu viața școlii, care să-i permită o bună adaptare la programul și cerințele specifice acestui mediu.

• În clasa pregătitoare, copilul este încurajat să capete încredere în forţele proprii, să-și sporească stima de sine, iniţiativa şi dorinţa de reuşită.

• Exersarea deprinderilor şi capacităţilor motrice este o ţintă importantă, prin participarea copiilor la activităţi de dezvoltare motrică, dar şi la alte activităţi de mişcare în asociere cu muzica (prin intermediul Educaţiei fizice şi a disciplinei Muzică şi mişcare).







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu