Școala și elevii cooperează: Consiliul Elevilor

sâmbătă, 19 noiembrie 2022

Săptămâna Educației Globale 2022

 

      În perioada 14-20 noiembrie 2022 se desfășoară Săptămâna Educației Globale, sub motto-ul „Este lumea noastră, să acționăm împreună!”, cu accent special pe domeniile privind pacea și parteneriatul.

     În acest context, elevii Școlii Gimnaziale ”Nicolae Vlad” Pucheni au desfășurat diverse activități educative: dezbateri, discuții, realizarea unor postere, expoziție de desene, mesaje de pace de la copii, vizionare de film despre dramele războiului. Această săptămână le-a dat ocazia elevilor să consolideze valori și atitudini precum prietenia, armonia, sprijinul, bunătatea în rândul grupului din care fac parte și să desfășoare activități cu un puternic impact emoțional, având în vedere evenimentele ce au loc în vecinătatea țării noastre.

    Copiii și-au exprimat la unison dorința ca toată lumea să trăiască într-o lume sigură, în armonie, uniune și pace, fără războaie. Au conștientizat că pacea vine mereu din interior și au mulțumit lui Dumnezeu că în România ne bucurăm de pace. Gândurile lor s-au îndreptat și pentru cei din țara vecină, aflați într-un moment de grea încercare.








     Dacă cineva nu a înțeles cât de prețioasă este pacea, să privească în ochii unui copil fericit ce se zbenguiește desculț printr-un lan de păpădii.

Să-l privească topindu-se de bucurie atunci când mama și tata îl răsfață cu sărutări pline de dragoste. Să-l vadă cum râde până la urechi, de i se văd gropițele rumene, în care se pierde și soarele, atunci când sora mai mare îl leagănă în scrânciob.

    Apoi să privească în ochii disperați ai unui copil rătăcit, să arunce o privire în hăul întunecat în care copilul își caută părinții, aleargă fără speranță într-un labirint fără sfârșit, cufundat în beznă și asurzit de mitraliere care împrăștie moarte.

    De aceea, păstrați-vă sufletul curat, lăsați ca pacea să coboare peste el, purtați pacea în piept, în ochi, în mâini, în fapte, în iubire. 

   Militați pentru pacea mondială și amintiți-vă că e de ajuns un singur război interior, pentru a se declanșa un război mondial.















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu