Școala și elevii cooperează: Consiliul Elevilor

sâmbătă, 17 septembrie 2022

Let’s Do It, România! - Ziua de Curățenie Națională 2022

     Lets Do It, Romania! organizează anul acesta Ziua de Curățenie Națională pe 17 septembrie, împreună cu alte 190 de țări, unite într-o misiune comună: o lume cu mai puține deșeuri. Din 2010 până în prezent, peste 2 milioane de voluntari au participat la acțiunile și proiectele asociației Lets Do It, Romania!, oameni care și-au adus contribuția la a avea o natură mai curată.

   „Lets Do It, Romania!” este cel mai mare proiect de implicare socială din România, care își propune curățarea deșeurilor din arealele naturale într-o singură zi. Let’s Do It, Romania!” face parte din initiațiva globală “Let’s Do It World!”, alături de alte 190 de țări din întreaga lume, una dintre cele mai mari mișcări de voluntariat din lume.

    Data de 17 septembrie 2022 a reprezentat, asemenea anilor din urmă, prilejul perfect pentru a demonstra încă o dată că nu putem rămâne indiferenți la neglijența sau chiar lipsa de educație a unora dintre semenii noștri. Avem obligația de a conştientiza răul pe care îl putem face mediului în care trăim și implicit nouă prin simpla ”neglijență” de a arunca la întâmplare chiar şi un simplu ambalaj.


     Activitatea „Let’s do it România” desfăşurată de elevii Școlii Gimnaziale ”Nicolae Vlad” Pucheni, sub îndrumarea și coordonarea cadrelor didactice, susținuți de Primăria Pucheni, a încununat „Ziua Națională a curățeniei”. Astfel, prin lucru în echipă, dorință şi determinare, am reuşit să oferim localității noastre „o gură de aer curat” şi să reducem cantitatea deşeurilor. De asemenea, prin activitatea noastră, credem cu tărie în puterea exemplului şi facem un apel la spiritul civic al fiecăruia dintre locuitorii acestei comune.

















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu